Stoppedei 2024 zal plaats vinden op 31 augustus. Bij het Damshus Domela Nieuwenhuisweg 59 B 9245 VC Nij Beets

8e Stoppeldei 2015

Stoppeldei 2015


NIJ BEETS Op zaterdag 29 Augustus is het weer zover, Stoppeldei in Nij Beets. En Stoppeldei zou Stoppeldei niet zijn als het niet zou bruisen van de activiteiten. Er is deze dag weer heel veel te beleven op en om het terrein van openluchtmuseum it Damshûs.

Er wordt hard gewerkt op het land, de oogst wordt binnengehaald, u kunt zien hoe dit in vroegere tijden gebeurde met zowel paarden, oude tractoren , dorsmachines, ploegen enzovoort. Er wordt gemaaid geschud en gezweeld en geploegd.

Net als vorige jaar wordt er ook weer een oogst en ambachtsmarkt georganiseerd. Op de markt kunt u van alles kopen o.a. paling, worst, spek, boerenkaas, ambachtelijk schepijs en nog veel meer van die overheerlijke dingen dus u hoeft niet met een lege maag rond telopen tijdens deze dag.

Vanzelfsprekend is er ook weer ringrijden dat is altijd spannend en het geheel van paarden en wagens en hun menners vaak in klederdracht maken dit tot een prachtig en kleurrijk evenement.