Stoppedei 2024 zal plaats vinden op 31 augustus. Bij het Damshus Domela Nieuwenhuisweg 59 B 9245 VC Nij Beets

1e Stoppeldei 2008

Stoppeldei, een nieuw evenement in openlucht museum It Damshûs in Nij Beets trok zaterdag ruim 700 bezoekers. Op deze dag ronkten de ouderwetse tractoren en machines weer om de oogst van het land te halen. In tegenstelling tot veel oogst- en trekkerevenementen is Stoppeldei niet een passieve kijkshow met stilstaande machines.

Op Stoppeldei draaiden de oude machines op volle toeren. Stoppeldei is een initiatief van de gebroeders Erwin en Alex Groen en Pieter van Houten. Oude tractoren en machines zijn de grote passie van deze Nij Beetsters. Niet alleen hun eigen machinepark was aanwezig op Stoppeldei, een bonte stoet van oude machines van heinde en verre was present op het oogst- en ambachtsevenement.
www.waldnet.nl/wn/nieuws/22204/Ruim_700_bezoekers_op_Stoppeldei.html

KIJK OOK BIJ LINKS